Smaaklab
*
Smaaklab *
Smaaklab 2: De Kikkererwt
28 maart 2025 - 18.30
De Garage, Sint Annastraat 19C, Breda
Tickets: € 52,50 (incl. diner en drie consumpties)
lezing • diner • kookinspiratie
Dieet van de Toekomst
In het Smaaklab ontdekt u samen met traiteur Cas Schalkx de unieke smaken van het dieet van de toekomst. We eten steeds minder vlees en inmiddels is een kwart van alle maaltijden die in Nederland gegeten worden vegetarisch. Maar hoe maak je eigenlijk een lekkere en gezonde maaltijd met groente in de hoofdrol?
Zwitserse zakmes dat je wilt eten
In deze editie duiken we in de eindeloze mogelijkheden van de kikkererwt. Want deze schijnbaar simpele peulvrucht heeft behoorlijk wat in zijn mars. Sterker nog, we zijn behoorlijk in onze nopjes met de kikkererwt. Die opvallend genoeg niets met kikkers van doen heeft, of chickens. Nee deze Grauwe Erwt laat zich liever vanuit een blik tot hummus malen. Of Hoemoes, Ghummoes of kikkererwtprut. Zoals je zult ontdekken is dat pas het topje van de ijsberg.
Zelf aan de slag met Kikkererwten
Smaaklab is zowel een diner als een lezing. Ons doel is dat je wegloopt met een enorme dosis inspiratie uit de groente-keuken van Fenkel. Naast, uiteraard, een volle maag. Je zit samen met de andere gasten aan een lange tafel in creative hotspot ‘De Garage’ in hartje Breda. Dat nodigt uit tot boeiende gesprekken en onverwachte ontdekkingen.
De ticket voor het Smaaklab is inclusief diner en drie drankjes.
Het Smaaklab is een unieke samenwerking tussen creatieve hotspot De Garage, Groente-Traiteur Fenkel en ‘Circular Creative’ Stef Goedhart.
Voorgaande edities
Smaaklab 1: What To Fu?
Voor de één een smaakloze witte spons waar ze liever ver weg van blijven en voor de ander een prachtig canvas om de mooiste smaken op te schilderen… lees meer >
De Garage
De Brainstorm locatie inclusief creatief talent voor een betere wereld.
Om de moderne uitdagingen – en dat zijn er veel – aan te kunnen, moeten we bewuste keuzes maken en actie ondernemen. Maar welke ideeën brengen ons verder? Welke keuzes dragen bij aan een betere wereld? Creativiteit is hierin de sleutel.
Ontwerpstudio Yurr.Studio brengt in de Garage creatieven samen om met elkaar betekenisvolle oplossingen te bedenken. Dit doen wij voor organisaties met een maatschappelijk cultureel belang. Initiatieven die klaar zijn voor verandering of willen ontdekken welke veranderingen er mogelijk zijn. Initiatieven als Smaaklab dragen we een warm hart toe.
Tijdens dit event is de tentoonstelling Histoire Notoire van het collectief ZutmonSac te bewonderen.
De Garage
Sint Annastraat 19C
4811 XK Breda
Parkeren kan het beste op parkeerterrein Beyerd-Vlaszak.
Stef Goedhart
Van carnist, naar vegan.
Het kan. Als zelfbenoemd “Circular Creative” probeer ik de laatste jaren de snelle stormachtig veranderende wereld een beetje mooier te maken. Met “Groen” als sleutelwoord. Want wat is onze wereld waard zonder groot respect voor de natuur om ons heen?
Nadat ik jaren zoekende was als vormgever, wilde ik in 2017 - na een interview met Jaap Korteweg - als “bewust vleeseter” werken met / bij De Vegetarische Slager. Niet veel later begon ik als Artwork Coördinator én produceerde ik daarnaast, de eerste paar maanden part-time, de beroemde kipstuckjes.
Na 2 jaar werken voor “de Slager”, maakte ik begin 2020 (opnieuw) de stap naar zelfstandig ondernemer. Ondertussen werd ik eind 2019 geconfronteerd met beelden uit de bio-industrie die ik decennia (en zelfs tijdens mijn DVS tijd) kunstig had ontweken. Het was het laatste stapje dat ik nodig had om 1 januari 2020 mee te gaan doen met “Veganuary”. Van - jaja - groot vleeseter, naar planteneter. Althans, ik begon met een vegetarisch dieet. Nadat ik dieper dan diep dook in al het dierlijk voedsel (van steak tot melk tot honing), was de switch naar “plantaardig” geen keuze meer. Het was voor mij de enige optie.
Ik laat de wereld om mij heen dan ook graag zien hoe we de wereld kunnen verbeteren, met vork en mes. Ook als mensen denken: “What The Fuck !?”
Groente-Traiteur Fenkel
Met groente in hoofdrol
Volgens mij staan we aan de vooravond van iets moois. Een soort renaissance van de groentes, onder begeleiding van herontdekte bereidingen en meer aandacht voor de verbouwing en herkomst. Dat inspireert mij enorm! En die inspiratie deel ik graag via Groente-Traiteur Fenkel.
Wij verzorgen maaltijden en catering met groente in hoofdrol. Die waanzinnig lekker en voedzaam zijn, en daarnaast ook bijdragen aan mens en planeet. Daarnaast delen we ook zoveel mogelijk van onze kennis, recepten en ervaring. Zodat je ook zelf super smaakvolle maaltijden op tafel gaat zetten.