Naan

Die heerlijke luchtige broodjes bij je Dahl of Curry kun je prima zelf maken. Dit is ons recept, wat afgestemd is op de apparatuur in een gemiddelde Nederlandse keuken. Uiteraard ga je het liefste met een echte Tandoor aan de slag… maar voor vandaag komen we een heel eind met een goed heet tosti-ijzer.

Dahl met Naan

Allergenen: gluten, melk
Prep: 10m / Totaal: 30m


Ingrediënten (4 stuks)

  • 300gr bloem

  • 250gr volle yoghurt

  • 7 gr baksoda

  • 4 gr zout

  • 1 tl uienpoeder

  • 1/2 tl oregano

  • 1/2 tl knoflookpoeder

Stappenplan

  1. Meng alle ingrediënten in kom tot een stevig deel.

  2. Dek de kom af en laat het een uurtje rijzen in de koelkast.

  3. Warm je tosti-ijzer (contact grill) op op de heetste stand. Verdeel het deeg in vier porties, en druk het met je vingers tot een ovale plaat. Gebruik evt. wat extra bloem op je aanrechtblad om plakken te voorkomen,

  4. Grill het brood tot mooie naans in een paar minuten. In mijn tosti-ijzer duurt dat slechts 3 minuten, en ik gebruik bakpapier om te zorgen dat het niet aan de grill vastplakt.

Volgende
Volgende

Shrooma—Shoarma van Oesterzwammen